Main Menu mob

Βλεφαροπλαστική

Γήρανση και βλεφαροπλαστική

Τόσο η γήρανση, που είναι δυστυχώς αναπόφευκτη, όσο και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (πολύωρη χρήση συσκευών εικόνας π.χ. υπολογιστής κλπ.),οδηγεί αρχικά σε πρήξιμο και όψη κουρασμένων ματιών. Η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και η χαλάρωση του βλεφαρικού λίπους με τη σειρά τους οδηγούν στη χαλάρωση του δέρματος του άνω βλεφάρου και στις ρυτίδες και το ‘’σακούλιασμα’’ του κάτω βλεφάρου.

Ποιους αφορά η βλεφαροπλαστική

Αφορά άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να δώσουν μια νότα φρεσκάδας και ζωντάνιας στο βλέμμα τους. Ακόμη και στην ηλικία των 20 με κληρονομική διάθεση εικόνας ’’κουρασμένων ματιών’’ μπορεί να πραγματοποιηθεί βλεφαροπλαστική, όπως επίσης και σε διάφορες παθήσεις που επηρεάζουν την εμφάνιση των βλεφάρων (π.χ.θυρεοειδοπάθεια).

Τι πετυχαίνει η βλεφαροπλαστική

Με την πάροδο του χρόνου τα μάτια και οι ανατομικοί σχηματισμοί που τα περιβάλλουν (βλέφαρα, φρύδια και βλεφαρίδες), χάνουν την φρεσκάδα και την ζωντάνια δίνοντας τη θέση τους σε αντιαισθητικές ρυτίδες και ‘’σακούλες’’. Με την βλεφαροπλαστική μπορούμε αφαιρώντας χειρουργικά όλα τα παραπάνω σημάδια του χρόνου να δώσουμε ένα ξεκούραστο βλέμμα εκεί που η κούραση είναι εμφανής.

Τι δεν πετυχαίνει η βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική δεν μπορεί να διορθώσει ρυτίδες και ατέλειες που αφορούν την περιοχή κάτω από το βλέφαρο(ζυγωματικά), όπως επίσης και τις ρυτίδες στην έξω πλευρά του ματιού (πόδι της χήνας).

Τι κάνουμε στην βλεφαροπλαστική

Στην βλεφαροπλαστική τόσο των άνω, όσο και των κάτω βλεφάρων αφαιρούμε χειρουργικά την περίσσεια του δέρματος, του λίπους ή και των δύο μαζί, δίνοντας αποτέλεσμα ορατό ακόμη και από το πρώτο 24ωρο.

Διαδικασία βλεφαροπλαστικής

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στα άνω βλέφαρα, μόνο στα κάτω ή και στα δύο μαζί. Μπορεί να συνδυαστεί άριστα με διάφορες άλλες θεραπείες όπως ανανέωση προσώπου με Fractional CO2 με peeling μικροκρυστάλλων (microdermabrasion), μεσοθεραπεία προσώπου, αντιμετώπιση ρυτίδων με ένεση βοτουλινικής τοξλίνης (Botox, Dysport), εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (hyalouronic acid,derma fillers), καθώς και με άλλες μείζονες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής (face lift, brown lift). Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία ως επί το πλείστον ή με μέθη, οι δε χειρουργικές τομές πραγματοποιούνται ακολουθώντας τις φυσιολογικές γραμμές του δέρματος, ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία και δεν απαιτεί περαιτέρω νοσηλεία. Μετά την επέμβαση μπορούμε να επανέλθουμε στις καθημερινές δραστηριότητες άμεσα.

Μετά την βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που δεν επηρεάζει την όραση τις κινήσεις ή την οπτική οξύτητα του οφθαλμού. Μετά την επέμβαση θα υπάρχουν μικρά σχεδόν αόρατα ράμματα που θα πρέπει να αφαιρεθούν σε 3 έως 5 μέρες. Υπάρχει μικρό οίδημα (πρήξιμο), δάκρυα στον οφθαλμό και σε μικρό ποσοστό εκχυμώσεις (μελανιές) οι οποίες δεν επηρεάζουν το αισθητικό αποτέλεσμα και υποχωρούν χωρίς φαρμακευτική αγωγή και μόνο με την εφαρμογή των ψυχρών επιθεμάτων μέσα στα επόμενα 24ωρα. Πόνος μετά την βλεφαροπλαστική δεν υπάρχει, μόνο ένα αίσθημα πίεσης (σφιξίματος) στα βλέφαρα που υποχωρεί συνήθως στις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση.

Προσφορες υγειας για ολη την οικογενεια

Ενημερωθείτε για όλες τις τρέχουσες προσφορές μας και τα συνολικά πακέτα τιμών που μπορούν να πραγματοποιηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου μας.

Κλείστε το δικό σας ραντεβού

Γιατί να μας επιλέξετε

  • 01Επιστημονική ομάδα με καταρτισμένους ιατρούς
  • 01Eξατομικευμένη κλινική - αντιμετώπιση των ασθενών
  • 01Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές
  • 01Ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας

bot01bot02bot03

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ