Main Menu mob

Κοιλιοπλαστική

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η περιοχή της κοιλιάς, είναι μια ιδιαίτερη περιοχή τόσο στους άντρες όσο και τις γυναίκες, η οποία λόγω κάποιων καταστάσεων (ηλικία, αυξομειώσεις βάρους, εγκυμοσύνη, κήλες, διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις) χάνει την ελαστικότητά της, έχοντας πολλές φορές ως αποτέλεσμα την εμφάνιση περίσσειας δέρματος και λίπους.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Όταν οι καταστάσεις αυτές δεν διορθώνονται, δημιουργείται η επονομαζόμενη «κρεμασμένη κοιλιά» με την περίσσεια δέρματος και λίπους και επιμένουν. Το δέρμα σε διάφορα σημεία μπορεί να εμφανίσει δερματίτιδα ή και έλκος, λόγω της τριβής του και του ιδρώτα με αποτέλεσμα να εμφανίζεται δυσχέρεια στις καθημερινές εργασίες και στις αθλητικές δραστηριότητες.

Την λύση στο πρόβλημα δίνει η πλέον σύγχρονη μέθοδος του συνδυασμού της mini ή maxi κοιλιοπλαστικής με την λιποαναρρόφηση και την λιπογλυπτική, προσφέροντας την αμεσότερη και ποιοτικότερη λύση.

Επιπλέον, πραγματοποιείται ενίσχυση και σύσφιξη των κοιλιακών μυών, επιτυγχάνοντας χειρουργικά το αποτέλεσμα, που θα χρειαζόταν επίπονη, συστηματική και πολύχρονη προσπάθεια για να επιτευχθεί, ενώ είναι δυνατόν να προληφθεί ή ακόμη και να διορθωθεί μία πιθανή κήλη που εμφανίζεται στην περιοχή.

ΜΕΘΟΔΟΣ

Η κοιλιοπλαστική διαρκεί περίπου 3 ώρες και πραγματοποιείται συνήθως με γενική αναισθησία. Μετά την επέμβαση υπάρχουν παροχετεύσεις στην κατώτερη κοιλιακή χώρα, ενώ πραγματοποιείται επίδεση, η οποία ενισχύεται από μία ειδική ζώνη (κορσές), που καλύπτει όλη την περιοχή της κοιλιάς.

Η παραμονή στην κλινική είναι συνήθως 24ωρη, ενώ οι παροχετεύσεις αφαιρούνται σε 1-4 ημέρες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Τις πρώτες ημέρες θα υπάρχει οίδημα και μελανιές που σταδιακά υποχωρούν (1-2 εβδομάδες). Ο πόνος σε γενικές γραμμές είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με αναλγητική είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με αναλγητική και αντιφλεγμονώδη αγωγή. Ο ασθενής να περπατάει και να μην κάθεται κλινήρης για να μειώνεται ο κίνδυνος θρομβώσεων κυρίως των κάτω άκρων. Ο κορσές θα πρέπει να φοριέται συνεχώς για τέσσερις εβδομάδες. Γυμναστική και άρση βάρους επιτρέπεται μετά τις τέσσερις εβδομάδες. Οδήγηση επιτρέπεται μετά τις δύο εβδομάδες. Ο ασθενής συνήθως επιστρέφει στην εργασία του μετά από τουλάχιστον 7-10 μέρες, ανάλογα με το είδος της εργασίας του.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

Σε κάθε χειρουργική επέμβαση, ακόμα και εάν τηρηθούν όλοι οι κανόνες, είναι δυνατόν να συμβούν επιπλοκές τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε:

  • Λοίμωξη του τραύματος, που αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγή.
  • Θρόμβωση των φλεβών κυρίως των κάτω άκρων, η οποία συνήθως εμφανίζεται σε άτομα που είτε δεν κινούνται μετά το χειρουργείο, είτε είναι παχύσαρκα.
  • Σε βαρείς καπνιστές είναι δυνατόν να παρατηρηθούν προβλήματα στην επούλωση των τραυμάτων, γι’ αυτό το λόγο συνιστάται διακοπή για περίπου 2-3 μήνες πριν το χειρουργείο.
  • ‘Άσχημες ουλές (υπερτροφικές, χηλοειδή, μελαχρωματικές ουλές, ατροφικές, πλατιές ουλές) δεν συναντώνται συχνά.

Προσφορες υγειας για ολη την οικογενεια

Ενημερωθείτε για όλες τις τρέχουσες προσφορές μας και τα συνολικά πακέτα τιμών που μπορούν να πραγματοποιηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου μας.

Κλείστε το δικό σας ραντεβού

Γιατί να μας επιλέξετε

  • 01Επιστημονική ομάδα με καταρτισμένους ιατρούς
  • 01Eξατομικευμένη κλινική - αντιμετώπιση των ασθενών
  • 01Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές
  • 01Ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας

bot01bot02bot03

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ